Onverwachte kleurencombinaties: We stelen van dit funky nieuwe hotel…

Onverwachte kleurencombinaties: We stelen van dit funky nieuwe hotel…

Het nieuwe Wayfinder Hotel in Newport, Rhode Island, is zo charmant als New England retraites zouden moeten zijn. In plaats van een ruimte in de stad te creëren die opvalt, wilde hotelier Phil Hospod er een bouwen die zich in de stad mengt. Om dit te doen, bracht hij een team van lokale creatieven samen om de ervaring in het hele hotel te conceptualiseren – van decor en kunst tot eten en drinken.

Hoewel Newport een typisch New England stadje is, verwacht je niet dat je een overvloed aan nautische strepen en scheepsbodems zult vinden bij de Wayfinder. In plaats daarvan is het ontwerpteam, dat wordt bijgestaan door Reunion Goods & Services uit New York City, geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de rotsachtige kustlijn van Newport en de warmte van de stad zelf. Van gedurfde kleurenschema’s die de horizonlijn nabootsen tot gedempte tinten die de stemming van de kustlijn van New England weergeven, elke keuze is ontworpen om u zich volledig ondergedompeld te laten voelen in het omringende landschap. Om de geheimen achter deze frisse kleurkeuzes te leren kennen, spraken we met Carrie Dessertine van Reunion, Dana Jaasund en Laura Flam over onze vier favoriete ruimtes:

Een gezellig gevoel met avontuurlijke accenten

In een poging om de gemeenschappelijke ruimte van het hotel huiselijk en warm te maken, contrasteerde het team de neutrale terrazzovloer van de lobby met een rustgevende diepblauwe tint aan het plafond, waardoor intimiteit in de ruimte werd gebracht door de compressie van het licht. De neutralen vallen terug en worden doordrenkt met verzadigde kleurenpops om een uitnodigende energie te creëren. “De gedurfde mosterdschouw centreert de ruimte [en de] moderne kunst, en de rijke textuur van de met kalk gewassen ondermuur breekt de ruimte,” zegt Laura.
Krijg de klere: Benjamin Moore Aegean Teal + White Dove + Nocturnal Gray + Portola Specialty Paint in Hope Ranch.

Een frisse mix van kustkleuren met speelse accenten

Voor het restaurant gebruikte het team levendige kleuren die de horizonlijn vertegenwoordigen, zoals het gezicht van de theebar en het gebrande oranje leer van de banketten. “Dit zijn de kleuren van de oceaan en de ondergaande zon die zich aan de horizon verbinden,” merkt Carrie op. “De lichte vloer en het plafond vertegenwoordigen een grotere massa van het bleke zand en de lucht die zich terugtrekt.” Ze voegden donkere versieringen en diepblauwe O&G-stoelen toe om de kustlijn van de Atlantische Oceaan te verbeelden, terwijl de bekleding met luipaardenprint een speelse pop aan de ruimte toevoegt.

De kleurenpapieren van het restaurant dragen door naar de lobby.

Het team wilde de ruimte tussen de lobby en het restaurant consistent laten voelen, dus bleven ze spelen met deze metafoor van het gebruik van kleuren om de rotsachtige Atlantische kustlijn weer te geven. “Het palet verschuift iets tussen de ruimtes, waar het restaurant wat meer energie heeft om de visie van het Mission Restaurant weer te geven,” zegt Laura. “De blauwgekleurde bibliotheekstoelen op het kleurgeblokte oranje, zwarte en witte platgeweven tapijt introduceren de restaurantervaring en leiden je oog in de ruimte.”

Hoe een kamer te schilderen: 4 stappen om te schilderen als een DIY Pro Eenvoudige verftrucs voor een dosis Franse Rivièra thuis
Comments are closed.