Hoe een kamer te schilderen: 4 stappen om te schilderen als een DIY Pro

Hoe een kamer te schilderen: 4 stappen om te schilderen als een DIY Pro

Het schilderen van een kamer is een populair project voor zowel beginnende doe-het-zelvers als veteranen. Het is immers vrij pijnloos, relatief goedkoop, en mocht er iets vreselijk misgaan, dan is het eenvoudig te verhelpen. Maar voordat je je roller pakt en aan de slag gaat, is het belangrijk om een aanvalsplan te hebben. Lees verder om te leren hoe je een kamer moet schilderen en zie de stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je project een succes wordt.

1. Plan je aanpak

Begin met na te denken over hoe je wilt dat het afgewerkte project eruit ziet en vergeet niet dat je niet beperkt bent tot vier muren in dezelfde kleur. Denk aan het schilderen van een accentmuur in een gewaagde tint of het accentueren van lijstwerk in een contrasterende tint of afwerking. En vergeet niet om naar boven te kijken en te kijken of het plafond ook een opfrisbeurt kan gebruiken.

2. Kies uw kleur

Het bladeren door ventilatordaken en verfschilfers kan overweldigend zijn. Begin met het uitzoeken van de algemene kleureigenschappen: Wilt u een warme of koele tint? Een neutrale of een verzadigde kleur? Als u bestaande meubels of kunst heeft, zult u ook willen overwegen hoe de tint deze zal aanvullen. Als je eenmaal een gevoel hebt voor wat je zoekt, kies dan een paar tinten en neem monsters. Test de tinten om te zien hoe ze er op verschillende momenten van de dag uitzien in de kamer.

Veel verfbedrijven hebben ook tools op hun websites waarmee u een foto van uw ruimte kunt uploaden en verschillende kleuren op de muren kunt bekijken. Maar kleuren kunnen er in de praktijk anders uitzien, dus je moet het nog steeds uitproberen in de ruimte.

Test stalen van uw kleurkeuzes in de ruimte om te zien hoe ze er in verschillende lichtomstandigheden uitzien.F

3. Kies uw gereedschap en materialen

Elk project is uniek en je kan verschillende gereedschappen nodig hebben, afhankelijk van de verf die je kiest en de conditie van je muren, maar er zijn een paar must-haves.

Verf
Verfroller
Verfrollen verlengpennen
Dropdoeken
Verfkwasten
Verfbakje
Schuurpapier
Schildersband
Rags
Plamuurmes
verfwerktuigen

4. Bepaal hoeveel verf je nodig hebt

Of je nu een poederkamer of de buitenkant van je huis schildert, de algemene vuistregel is één gallon per 400 vierkante meter, zegt Carl Minchew, vice-president van kleurinnovatie en design bij Benjamin Moore. Maar dat is slechts een ruwe richtlijn: Om een nauwkeuriger cijfer te krijgen, wat je zeker wilt voor grote projecten, gebruik je een verfcalculator zoals die van Benjamin Moore of Pratt & Lambert; ze houden rekening met raam- en deurmaten. (En beide gaan uit van twee lagen verf per project).

Bent u van plan om een houtskool-grijze muur wit te wassen? Je hebt waarschijnlijk extra verf nodig als je van donker naar licht gaat. Aan de andere kant van het spectrum heeft een diepe kleurbasis de neiging om meer verflagen nodig te hebben dan een lichtere kleur, zegt Carolyn Noble, color marketing en design manager bij Pratt & Lambert. Ze raadt aan om een grijze getinte grondverf op het oppervlak aan te brengen voordat u uw muren een verzadigde kleur schildert om het aantal toepassingen te helpen verminderen. Wanneer het over het eindigen komt, kunt u gehoord hebben glossier het is, hoger het dekkingstarief, maar het is niet genoeg van een verschil om het aantal gallons te veranderen u moet kopen, zegt Minchew.

Als u een hoogst getextureerde oppervlakte eerder dan een vlotte schildert, koop een weinig extra, zegt Julianne Simcox, Pratt & Lambert verwante merkmanager. De kabinetten met ingewikkeld molenwerk vereisen ook meer verf; Minchew stelt voor kopend ongeveer 10 percenten meer dan berekend.

Horizontale houten jaloezieën Onverwachte kleurencombinaties: We stelen van dit funky nieuwe hotel…
Comments are closed.