Eenvoudige verftrucs voor een dosis Franse Rivièra thuis

Eenvoudige verftrucs voor een dosis Franse Rivièra thuis

Als het gaat om jammerende zomerreisplannen die door de pandemie zijn geannuleerd, zijn er een paar manieren om daarmee om te gaan. U kunt draaien, en een nieuwe reis dichter bij huis plannen. Of u kunt proberen de geest van die verre bestemming in uw eigen ruimte te brengen. We zijn geïnspireerd om dat laatste deze zomer te doen, vooral na het zien van beelden van het nieuwe Hôtel Le Sud in Zuid-Frankrijk. Het 29 kamers tellende boetiekhotel, ontworpen door architect Stéphanie Lizée, geeft de essentie van de zomer aan de Côte d’Azur perfect weer met zijn wit gepleisterde muren, terracotta vloeren, rieten meubels en citruskleurige strepen. En hoewel de reisbeperkingen de Amerikanen dit seizoen niet in staat zullen stellen de nieuwe locatie te bezoeken, hebben we een paar eenvoudige manieren geleerd om de warme, strandachtige uitstraling van het hotel te recreëren met een eenvoudige verfbeurt.

Terwijl de gastenkamers van Le Sud voornamelijk schoon en eenvoudig wit zijn, zijn de witte bedding- wat hen een vleugje joie de vivre geeft de banden van rijke kleur geschilderd langs de bovenrand van de muren. Om het zomerse palet te ontwikkelen, verkende Stéphanie het werk van twee van de beroemdste residentiële kunstenaars van de regio. “Deze kleuren waren duidelijk te zien na een bezoek aan het Picasso-museum in Antibes en het Fernand Leger-museum in Biot”, legt Stéphanie uit. “Het was een echte elektroshock.” Geïnspireerd door een serie keramische platen van Picasso en enkele van zijn tekeningen, identificeerde ze kleuren van het Franse schildersbedrijf Ressource Peintures, waaronder twee tinten groen (Lincoln Green en I30 Mesculin Green), een terra-cotta (Terra de Sienna Dark) en Yves Klein’s beroemde gewaagde blauw.

Door slechts een rand van de muur in deze rijke kleuren te schilderen, kon Stéphanie de witte neutrale basis van de kamers “wakker maken”. En het effect kon niet makkelijker worden nagebootst. Je sjabloneert gewoon een rand van 8 tot 10 centimeter van de bovenkant van de muur, legt blauwe tape aan beide zijden van het te schilderen gebied, en vult de rand in. Het effect is als een stootvast afgietsel, dat een zware dosis karakter toevoegt aan een anders zo eenvoudige doos. Om nog een stap verder te gaan, draag je de gekozen schaduw elders in de kamer, zoals Stéphanie heeft gedaan door gecoördineerde gestreepte dekens over elk bed te draperen.

Een andere verftechniek die in de gastenkamers van Le Sud wordt gebruikt, vereist wat meer artistieke vaardigheid, of gewoonweg moed. Stéphanie ontwierp gebogen, zwevende hoofdeinden in wit gips en voegde vervolgens een dunne lijn verf toe die de vorm volgt. “De penseelstreek is niet perfect”, legt ze uit. “Het is met de hand gemaakt door de kunstenaar Franck Lebraly, die ook de hotelfresco’s tekende.” In elke kamer werd de kleur van het hoofdeinde gekozen als aanvulling op de tint van de muurrand; diepgroen in combinatie met fel oranje, stralend blauw met rustieke terracotta. En je hebt geen zwevende gipsen basis nodig om deze look te bereiken, pak gewoon een 2-inch penseel en probeer je hand op de artistieke rand.

Deze imperfecte geschilderde lijn werd ook doorgetrokken in de badkamers waar Stéphanie handgemaakte geglazuurde tegels gebruikte langs de rand van de doucheboog om “de ingang te dramatiseren”, zegt ze. Franck voegde een dunne lijn van kleur toe aan de bovenkant van de muur van elke badkamer, waardoor de lineaire look wordt herhaald. Hoewel het ontwerp eenvoudig is, voegen de kleurrijke geschilderde lijnen en de betegelde randen een broodnodige energie toe aan een anders neutrale ruimte.

“Het is een knipoog naar de schilderijen van kunstenaars die de gouden eeuw van de Franse Rivièra maakten, zoals Jean Cocteau, Picasso, Fernand Léger of Matisse,” zegt Stéphanie. “Een eerbetoon aan deze stralende Côte d’Azur die zoveel inspiratie heeft gegeven.” Probeer een van deze verftechnieken uit om een beetje mediterrane sfeer toe te voegen aan uw ruimte deze zomer – het best te genieten met een gekoeld glas rosé, natuurlijk.

Onverwachte kleurencombinaties: We stelen van dit funky nieuwe hotel… Clare wil dat je zijn volgende kleur verf kiest
Comments are closed.